بهترین خریدار ضایعات مس در سایت ضایعات کارا به توضیح آن می پردازیم.
در این مقاله تلاش شده تا پس از توضیحاتی راجع به ضایعات مس و لزوم بازیافت آن ها به معرفی ویژگی های بهترین خریدار ضایعات مس پرداخته شود. چنانچه می خواهید ضایعات مس خود را بفروشید و یا این که بیش تر با نوع این نوع ضایعات و مزایای فروش آن آشنا شوید بهتر است این مطلب را دنبال کنید.
فلز مس
فلز مس بیست و نهمین عنصر جدول تناوبی می باشد. از بارز ترین ویژگی های این فلز می توان به خاصیت چکش خواری و رسانایی آن در زمینه ی گرما و الکتریسیته اشاره نمود. همین ویژگی ها نیز موجب شده تا از این فلز در موارد گوناگونی چون تهیه ی سیم ها، لوله ها، شیرآلات، مصالح ساختمان، رادیاتور خودروها، دستگیره های در، انواع ظروف، سازهای موسیقی و… استفاده نمود. مس بعد از فولاد بیش ترین حجم تولید را دارد.
ضایعات مس
مطمئنا اگر در منزل و یا خودروی خود کمی دقت نمایید می توانید نمونه های فراوانی از کاربرد فلز مس را مشاهده نمایید. گاهی نیز ممکن است لوازم مسی شما مانند سیم ها، شیرآلات مسی، ظروف مسی و… خراب و قدیمی و یا به طور کلی غیر قابل استفاده شده باشند. در این صورت لوازم شما به ضایعات مسی مبدل شده اند. ضایعات در معنای لغوی، حاکی از لوازم غیرقابل استفاده می باشد. منظور از ضایعات مسی نیز، لوازمی جنس مس می باشند؛ که دیگر نیازی به آن ها ندارید و قصد دور ریختن آن ها را دارید.
انواع ضایعات مسی
همان طور که ذکر شد وسایل مسی موجود در منزل ممکن است متفاوت باشند و در نتیجه ضایعات حاصل از آن ها نیز متفاوت اند. جالب است بدانید که قیمت انواع ضایعات مس نیز باهم متفاوت است. این تفاوت قیمت به دلیل تفاوت در ارزش آن ها می باشد. در ادامه ی مطلب به بیان انواع ضایعات مس پرداخته می شود:
-
ضایعات سیم ها و کابل های بدون روکش
یکی از مهم ترین کاربرد های مس استفاده از آن در سیم ها می باشد. علت این موضوع، رسانایی الکتریکی بالای فلز مس است. این رسانایی تا حدی است که می توان در لیست رساناترین فلزات در زمینه ی الکتریسیته بعد از نقره، جایگاه دوم را به مس داد. علاوه بر رسانایی بالای آن، نمی شود خاصیت چکش خوار بودن و شکل پذیری زیاد آن را بی اهمیت دانست. این خاصیت موجب می گردد تا بتوان فلز مس را به شکل های مختلفی از جمله رشته های نازک و طویل درآورد. ضایعات مسی در دسته ی سیم ها به طور کلی به کابل قرمز، کابل مشکلی، سیم های افشان و تسمه های مسی تقسیم می گردند.
انواع سیم های مسی
سیم و کابل و یا مفتول قرمز با ارزشترین نوع از ضایعات مس است. علت این ارزش بالا مورد استفاده کردن این نوع سیم در تولید محصولاتی با کیفیت بالامی باشد. نوع دیگر سیم های مسی، کابل های سیاه می باشند. این نوع سیم ها در واقع همان کابل های قرمزی می باشند که بر اثر عواملی مانند مجاورت با هوا، نور خورشید و رطوبت، در طی طولانی مدت تغییر رنگ می دهند. هم چنین این نوع سیم ها می توانند بر اثر سوختن مفتول های قرمز نیز به وجود آیند. به هر حال ضایعات این نوع سیم ها نیز همانند سیم های قرمز ارزش بالایی دارند.
سیم های شرکتی یا افشان نیز نوع دیگری از ضایعات مسی از نوع سیم می باشند. این نوع از ضایعات، عموما حاصل زائدات تولید هستند. قیمت ضایعات سیم مسی، تفاوت زیادی با سیم سیاه ندارد. اخرین مدل از ضایعات مسی در دسته ی سیم ها، تسمه های مسی می باشند. تسمه مسی قرمز در تابلوهای برق یا ترانسها بکار میرود. این نوع از ضایعات به دلیل داشتن استانداردهای رسانایی سیم و کابل و همچنین حفظ رنگ قرمز خود، از ارزش بالایی برخوردار می باشند.
-
ضایعات مس آسیابی (پودری)
این نوع ضایعات در واقع حاصل از خرد و قطعه قطعه شدن سیم ها و کابل های روکش دار می باشند. قطعه های سیم ها، پس از خرد شدن توسط دستگاه هایی که ملاک آن ها تشخیص اختلاف چگالی است جداسازی می گردند. این عمل موجب تفکیک شدن قطعه های مس از قطعه های روکش ها می شود. البته گاهی نیز به دلیل احتمال خطا در دستگاه جداسازی 100 درصد کامل صورت نمی گیرد. یعنی ممکن است مقداری از قطعه های روکش در قسمت مسی وجود داشته باشد. همین ناخالصی موجب پایین رفتن ارزش این نوع ضایعات به نسبت سیم های مسی خالص می گردد.
-
ضایعات مس ذوبی
این نوع از ضایعات به این دلیل ذوبی نامیده می شوند که تنها مخصوص ذوب شدن در کوره های مخصوص می باشند. علت این ذوب کردن، وجود ناخالصی هایی در ترکیبات آن ها می باشد. همین ناخالصی ها نیز موجب کاهش ارزش این نوع ضایعات به نسبت ضایعات خالص می گردند. از جمله ضایعات مس ذوبی می توان به ظروف مسی، قطعات و براده و صفحه مسی، لوله مسی، سیم آرمیچری موتور، رادیاتور مسی، سیم سوخته مسی و… اشاره نمود.
-
ضایعات کابل و سیم روکش دار
این نوع از ضایعات به دلیل ناخالصی های زیادی که دارد، ارزش پایینی به نسبت سایر ضایعات دارا می باشد. البته هرچه میزان ناخالصی ها کم تر باشند ارزش آن نیز بالاتر می رود. تعیین میزان خلوصی که این سیم ها دارند کار ساده ای نیست و باید توسط کارشناسان تعیین شود.
در این مطلب بیش تر بخوانید: خریدار ضایعات کابل
تفاوت ضایعات و زائدات
شاید معنی دو واژه ی ضایعات و زائدات برای شما یکسان به نظر برسند اما جالب است بدانید که معنای این دو کلمه کاملا باهم متفاوت است. برای تعریف ضایعات می توان گفت که برخی محصولات پس از مدتی بر اثر مواردی چون قدیمی شدن، خراب شدن، آسیب رسیدن به آن ها و … قابل استفاده در همان زمینه ای که مخصوص آن تولید شدند نیستند اما قابلیت بازیافت شدن و استفاده در زمینه های دیگر را دارند.
برای مثال حتما برای شما اتفاق افتاده است که سیم شارژر شما به دلیل عواملی مانند بریده شدن و یا اتصالی در اثر از بین رفتن قسمتی از روکش، نتواند تلفن همراه شما را شارژ کند. در این صورت استفاده از این شارژر برای شما بدون فایده می باشد. اما همین سیم شارژر می تواند در شرکت های مخصوص بازیافت شود و دوباره و حتی چند باره مورد استفاده قرار بگیرد. در حالی که زائدات به موادی گفته می شود که معمولا در هنگام تولید مواد کارخانه ای به عنوان زباله تولید می شوند و قابلیت بازیافت نداشته و دوباره قابل استفاده نیستند.
با ضایعات خود چه کنیم؟
اکثر افراد هر گونه ضایعات خود از جمله ضایعات مس را بدون هیچ گونه توجه به ارزش آن ها دور می ریزند. اما شاید جالب باشد بدانید که بازیافت ضایعات علی الخصوص ضایعات مسی مزایای بسیاری دارد. به همین دلیل در صورت داشتن ضایعات بهترین گزینه بازیافت آن ها می باشد. البته لازم است برای بازیافت، این نوع ضایعات را به خریداران ضایعات فروخت. خریداران ضایعات علاوه بر استفاده ی مفید از این نوع ضایعات، مبلغی را جهت خرید به فروشنده ی ضایعات پرداخت می کنند. به همین جهت شما هنگام فروش ضایعات خود به اصطلاح با یک تیر دو نشان می زنید. البته فروش ضایعات تنها مختص به ضایعات مس نمی باشد و شما می توانید هر گونه ضایعات خود را به خریداران ضایعات از جمله خریدار ضایعات کابل، ضایعات آهن، ضایعات برنج، ضایعات چدن و… به خریداران ضایعات بفروشید.
مزایای بازیافت ضایعات مسی
بازیافت ضایعات از جمله ضایعات مس فواید بسیار زیادی به همراه دارد اما مهم ترین فایده ی آن جلوگیری از اسراف شدن و صرفه جویی می باشد. با بازیافت می توان از ضایعاتی که قابل استفاده نیستند، دوباره استفاده نمود. به این ترتیب در استفاده از مواد اولیه صرفه جویی می شود. بازیافت ضایعات مسی در مقایسه با سایر فلزات بسیار مقرون به صرفه می باشد. به طوری که سطح بازیافت مس در مقایسه با فلزات دیگر از جمله طلا و نقره نیز بیش تر می باشد. علت این مقرون به صرفه بودن، اهمیت این فلز در تولید انواع قطعات الکترونیکی می باشد.
در گذشته بیش تر منابع مس از طریق معادن مس تهیه می شد. و دشواری زیادی برای تهیه ی آن لازم بود. امروزه بیش تر منابع مس از طریق بازیافت تامین می شود. از طریق بازیافت ضایعات این فلز و استفاده مجدد از آن، سرمایه های ملی نیز حفظ خواهد شد. سرمایه های ملی نه تنها با بازیافت ضایعات و قراضه های مس بلکه با بازیافت فلزات دیگری همچون برنج، آهن، نقره و… نیز حفظ می گردد. علاوه بر حفظ منافع ملی می توان گفت که بازیافت ضایعات علی الخصوص بازیافت مس موجب صرفه جویی در تامین مواد اولیه و در نتیجه پیشرفت در اقتصاد می گردد.
مراحل بازیافت ضایعات مس
بازیافت مس طی پروسه ای صورت می گیرد. در ادامه ی مطلب به صورت خلاصه به آن پرداخته می شود.
در اولین قدم باید کلیه ضایعات مس خانگی و صنعتی به انبارداران و کارخانه های تولید مس منتقل گردند. پس از انتقال این ضایعات به کارخانه ها، نوبت به جداسازی و تفکیک آن ها می رسد. این جداسازی و تفکیک در ابتدا به صورت دستی و توسط ابزارآلات ساده انجام می شود. پس از تفکیک اولیه نوبت به تفکیک ثانویه می باشند. تفکیک ثانویه توسط دستگاه های مخصوص انجام می گردد.
این تفکیک ها گاهی بر اساس اختلاف چگالی قطعات ضایعات صورت می گیرد. گاهی برای ذوب سریع تر و راحت تر قطعات مس را توسط دستگاه های خرد کن به قطعات ریز تبدیل می سازند. گاهی نیز به دلیل حجم بالای ضایعات آن ها را پرس می کنند تا فضای کم تری را اشغال نماید. برای مثال اتاقک های خودرو قبل از بازیافت شدن فشرده می گردند. بعد از تمامی این مراحل تفکیک، خرد کردن و یا پرس کردن نوبت به ذوب کردن فلز مس می رسد.
ذوب کردن به این شکل انجام می شود که قطعات مس را داخل کوره های داغ مخصوصی قرار می دهند و این فلز به دلیل حرارت بالای کوره ها، از حالت جامد به مایع تبدیل می گردند. فلز مس پس از ذوب شدن، بر حسب نوع استفاده در قالب های مخصوصی ریخته شده و مجدد قالب گیری می شود. این فلز پس از رسیدن به دمای عادی دوباره به حالت جامد تبدیل می شود.
نحوه ی فروش ضایعات مسی
در گذشته اغلب خریداران ضایعات هر چند وقت یک بار با ماشین های وانت در محله ها می گذشتند و ضایعات را به صورت عمده خریداری می کردند. اما امروزه شما می توانید در هر زمان دل خواهی با خریداران ضایعات تماس برقرار نمایید. در این صورت آن ها در اسرع زمان به شما مراجعه می کنند. و ضایعات شما را به صورت عمده و یا حتی جزئی می خرند. شما می توانید علاوه بر ضایعات مس خود هرگونه ضایعات فلزات دیگر را به خریدارانی مانند خریدار ضایعات آهن، ضایعات کابل، ضایعات چدن، ضایعات کامپوزیت و… بفروشید.
در این مطلب بیش تر بخوانید: خریدار ضایعات کامپوزیت
خریدار ضایعات مس
همان طور که ذکر شد بازیافت ضایعات مس فواید فراوانی که به همراه دارد و در صنعت و برای کارخانجات ها بسیار مقرون به صرفه می باشد. البته شما نیز به عنوان مصرف کننده، می توانید از سود حاصل از بازیافت این ضایعات بهره مند شوید.
این بهره مندی به این صورت است که شما هرگونه ضایعات مسی را که در منزل و یا حتی در محل کار خود دارید، جمع آوری نموده و به افراد و یا کارخانه های خریدار ضایعات مس بفروشید. این کار مانند زدن چند تیر با یک نشان می باشد. زیرا شما از طرفی به پیشرفت صنعت و اقتصاد کمک نموده اید. و هم چنین، با فروختن این ضایعات از درامدی بهره مند شوید. دقت داشته باشید که شما علاوه بر ضایعات مس می توانید سایر ضایعات خود را به خریدارانی از جمله ضایعات کابل، خریدار ضایعات تیر آهن، خریدار ضایعات میلگرد، خریدار ضایعات کامپوزیت و… فروخته و هزینه ی آن را دریافت نمایید.
بهترین خریدار ضایعات مس
معمولا، هنگام انجام هرنوع خرید و فروشی، همه ی فروشندگان تمایل دارند بهترین خریدار را انتخاب نمایند. خرید و فروش ضایعات از جمله ضایعات مس نیز از این قضیه مستثنی نیست. پیدا کردن بهترین خریدار همواره کار ساده ای نمی باشد. اما به طور کلی می توان از طریق ملاک هایی بهترین خریدار را از بین سایر خریداران تشخیص داد. از جمله ی مهم ترین این ملاک ها می توان به این موارد اشاره نمود: خرید ضایعات با بالاترین قیمت، تسویه ی نقدی و سریع، مراجعه ی سریع، قابل دسترس بودن، خرید عمده و جزئی و…
قیمت ضایعات مس
قیمت ضایعات مس بر حسب خلوصی که ممکن است داشته باشند، متفاوت است. یعنی هرچه خلوص ضایعات بیش تر باشد، ارزش مالی آن نیز بالاتر می رود. در مقایسه ی قیمت انواع مختلف ضایعات مسی می توان گفت که سیم های مسی بدون روکش از سایر انواع با ارزش تر می باشند. بعد از سیم های بدون روکش،ارزش ضایعات مس به ترتیب از بیش ترین به کم ترین، ضایعات مس آسیاب (پودری)، ضایعات مس ذوبی و ضایعات سیم های روکش دار می باشد.
میزان خلوص ضایعات مسی شما باید توسط کارشناسان تعیین شود. پس از آن شما می توانید ارزش ضایعات خود را با توجه به نرخ روز ضایعات محاسبه نمایید.